Blog

Bacsai család tollából

2017.08.31 14:42

Egy kedves nyári vendég visszajelzése BényeLakról: 
"Kedves Anita,
Nagyon jól éreztük magunkat a szálláson.
Állatbarát hely a pihenés első napján megjelent egy anyacica, aki másnapra már a kicsinyeit is elhozta.
Nekünk jó volt,hogy ott voltak mert a saját állatkáink nagyon hiányoztak.
A vendégvàró kifli isteni volt.Köszönünk mindent.
Krisztina"

dr. Poczok Szabolcs és baráti társaság szavai, melyek zene füleinknek ...

2017.08.31 14:17

"Kedves Anita!
Előzetes várakozásunkat is felülmúlta a BényeLak, ugyanis nagyszerű környezetben, és remek kikapcsolódásban volt részünk. Hangulatosan és praktikusan berendezett volt a szállás, vendégszerető volt a fogadtatás, így teljes mértékben a feltöltődésre, és a pihenésre tudtunk koncentrálni. Bármikor örömmel visszatérnénk!
Köszönjük a csodálatos hétvégét!
Köszönettel: Szabolcs"

A képeket Ők készítették: a kiskutya lassan BényeLak védjegye lesz, Tokaj - Hegyalja kapuja Szerencsen, s a többi számos kép Tokajban készült ....

A képeket Ők készítették: a kiskutya lassan BényeLak védjegye lesz, Tokaj - Hegyalja kapuja Szerencsen, s a többi számos kép Tokajban készült ....dr. Poczok Szabolcs és baráti társaság szavai, melyek zene füleinknek :) 
 
"Kedves Anita!
Előzetes várakozásunkat is felülmúlta a BényeLak, ugyanis nagyszerű környezetben, és remek kikapcsolódásban volt részünk. Hangulatosan és praktikusan berendezett volt a szállás, vendégszerető volt a fogadtatás, így teljes mértékben a feltöltődésre, és a pihenésre tudtunk koncentrálni. Bármikor örömmel visszatérnénk!
Köszönjük a csodálatos hétvégét!
Köszönettel:
Szabolcs"
 
A képeket Ők készítették: a kiskutya lassan BényeLak védjegye lesz, Tokaj - Hegyalja kapuja Szerencsen,  s a többi számos kép Tokajban készült ....

Nyaralás Ede Kutyussal Szabó Márta és családja tollából

2017.08.10 09:31

forrás: https://www.facebook.com/pg/Kutyabarathelyek/posts/ 
2017.augusztus 4
"Ilyen volt a nyaralás kutyával a kutyabarát BényeLak Vendégházban, Ede kutyus és családja tollából, egyenesen a vendégkönyvből  

Kedves Mária!

Nagyon tetszett a ház atmoszférája, igazán jól tudtunk benne pihenni. A környék is barátságos , odafigyelnek egymásra az emberek:) Ede kutyus is elfelejthette egy időre a város zajait és jókat focizott odakinn.
Köszönjük a vendéglátást.
Szabó Márta"
#kutya #bulldog #nyaralás #kutyabarátszállás #kutyabaráthelyek "

 

Toth Zsuzsanna nagycsalád BényeLakon - boldog gyerek arcok :)

2017.07.21 23:53

Giber család - 2017 Húsvét

2017.05.05 14:29

BényeLak első tavaszi vendégei Húsvétkor a Giber család volt, 
a sorok és a képek magukért beszélnek :)
"Igen nagyon jól éreztük magunkat és minden szuper volt az egész családnak tetszett mégegyszer köszönjük a lehetőséget további szép napot."
Giber Zoltán, büszke apa és családfő
Képek készültek:
BényeLak - szoba
Európában egyedülálló Miskolctapolca Barlangfürdő

 

 

Kis gyerekkel, nagy kutyával Tokja-Hegyalja kapujában – Interjú Hornyák Mária Anitával, a BényeLak gazdájával - https://zoldsarok.zold-turizmus.hu/?p=474

2017.04.13 16:59

Kis gyerekkel, nagy kutyával Tokja-Hegyalja kapujában – Interjú Hornyák Mária Anitával, a BényeLak gazdájával

forrás: https://zoldsarok.zold-turizmus.hu/?p=474
riporter: Csorba Tünde Eszter
report alany: Hornyák Mária Anita
 

 

 · UPDATED 

BényeLak – Zöldorom

Sok falusi vendégháznál található már bababarát szolgáltatás, de hogy kutyabarát is lehet egy szállás, erről még nem hallottam! Ennek próbáltam utánajárni, s közben megismerkedtem Hornyák Mária Anitával, a BényeLak megálmodójával, valamint Legyesbénye kis településével, mely a Tokaj-Hegyalja történelmi borvidék része.

Zöld Turizmus: Bár nekünk nincs házi kedvencünk, azonnal feltűnt a „Kutyabarát szálláshely” védjegye. Honnan jött az ötlet, hogy megszerezzék ezt a tanúsítványt? Mit is jelent ez egy falusi vendéglátó számára, milyen átalakításokat kellett elvégezni?

Hornyák Mária Anita: Egyik kedves vendégünk, egy ötfős család kutyusukkal együtt szeretett volna jönni. Mivel jómagam is állatbarát vagyok, semmi kifogásom nem volt ellene, sőt, hogy megkönnyítsük a nagycsaládos utazást, a verandán kialakítottunk egy mobil etető és itató tálcát. Minden más kritériumnak megfelelt a ház és környéke, amit a Kutyabaráthelyek.hu a tanúsítvány megszerzéséhez megkövetel. A konyha, étkező, nappali, fürdőszoba kőburkolatos, könnyű a kedvencek után tisztán tartani. Az udvar teljesen zárt, hatalmas zöld területtel, ahol a kutyusok kedvükre szaladgálhatnak. Így egyéb átalakításra nem is volt szükség, csak ki kellett töltenünk egy regisztrációs lapot, már használhattuk is a védjegyet sok kutyás vendégünk nagy örömére.

ZT: Ugyanakkor a kisgyermekekkel érkezőknek is tartogatnak meglepetéseket!

Hátsó udvar sok zölddel

HMA: Igen, szeretnénk megkönnyíteni azok nyaralását, akik egy vagy esetleg több kisgyermekkel kelnek útra. Összesen négy felnőtt méretű fekvőhellyel, egy emeletes ággyal és egy kisággyal rendelkezünk, így minden korosztály éjszakai pihenése zavartalan lehet. Számos gyerekjátékot (kismotor, mesekönyvek, építőkockák, kisautók, babák, kismedence) szereztünk be a kicsik részére. A szülőknek pedig azzal szeretnénk kedvezni, hogy nem kell elhozni a fürdetőkádat, etetőszéket, járókát, cumisüveg melegítőt, ezeket mind biztosítjuk a háznál. A porta méreténél fogva alkalmas nagy hancúrozásokra, szabadtéri elfoglaltságokra, futkározásra. Odakint pedig kerti bútorok szolgálják a vendégek kényelmét.

Ezen felül NOE tagok 10% kedvezményben részesülnek tagkártyájuk felmutatásával.

Ugyanakkor vonzó lehet, hogy a falu tömegközlekedése is kielégítő. A közelben fekszik Szerencs, mely vasútközlekedési csomópont, onnan pedig buszra szállva könnyedén eljuthatunk Legyesbényére.

ZT: Miért épp a falusi vendéglátásba vágtak bele és miért épp Legyesbényén?

HMA: Több szál is fűz a környékhez, s egyiktől sem szívesen válnék meg. Gyermekkorom nyarait ebben a csodás fekvésű zempléni faluban töltöttem, élvezve nagyszüleim határtalan szeretetét. S amikor felnőtt fejjel is vissza-visszatértem, mindig a megnyugvás és feltöltődés érzése kerített hatalmába.

Egykori szőlősorok

A vendégházunk pedig apai örökség, ugyanis apukám szőlész-borász hobbijának otthona lett a BényeLak, a mögötte elterülő szőlőfölddel együtt. Édesapám elvesztése után úgy döntöttem, nem herdálom el azt, amit rám hagyott, inkább megosztom másokkal. Mivel családommal nem a faluban lakunk, ezért a szőlőültetvény gondozását nem tudtuk volna megoldani, így eladtuk a Montium Pincészetnek, s elmondhatom, hogy nem is kerülhetett volna jobb kezekbe.

ZT: Hogyan alakították falusi szálláshellyé?

HMA: Sajnos az EU-s pályázatokról korábban lecsúsztam, de mint utóbb kiderült, nem is volt ez akkora probléma. A ház elég nagy akár hat fő befogadásához is, hozzáépíteni tehát nem kellett. A berendezési tárgyak többségét eredeti állapotában megtartottuk, csupán a kisgyerekek fogadásához szükséges kellékeket kellett beszerezni. Mindössze három hónap leforgása alatt sikerült a szobákat vendégfogadásra alkalmassá tenni, az udvart kicsinosítani és a honlapunkat elindítani.

ZT: Sokan ismerik már a BényeLakot, vannak visszatérő vendégek is?

HMA: Igen, büszkén mondhatom, hogy évről évre többen érdeklődnek szolgáltatásunk és a környék nyújtotta lehetőségek iránt. S már nem csak hazai, de külföldi vendégeink is újra visszatérnek.

ZT: Milyen programlehetőségek közül válogathatnak az ide érkezők?

HMA: A kirándulók, a történelem és építészet kedvelői, a gasztronómia szerelmesei és a gyermekes családok is kiváló lehetőségek közül válogathatnak, lehetetlen valamennyit felsorolni. Talán kiemelném a sorból az augusztus végén megrendezésre kerülő Szerencsi Csokoládé Fesztivált, ahol nem csak a legkisebbek lelnek finom falatokra és jó programokra. Szintén gyerekek és felnőttek kedvence a Kolompos Népzenei Fesztivál, ahol minden évben látványos attrakciók kísérik a zenei repertoárt.

A kőkönyvtár egy példánya

Jó időben a Zemplén lenyúló lankái és a Tokaj-hegy kínálnak kellemes kirándulóhelyeket. Érdemes felkeresni a BényeLak mögött futó Barna szőlődűlőben lévő Barna barlangot, mely sok millió évvel ezelőtti vulkanikus tevékenység során keletkezett, és számos helyi legenda fűződik hozzá. De egykor, a tatárjárás idején a helyieknek menedékül is szolgált.

Legyesbényén található az Európában is egyedülálló szabadtéri kőkönyvtár, melynek gránitlapjain a borvidékhez és a tájhoz kapcsolódó verseket, idézeteket olvashat az arra járó. Közvetlen szomszédságában pedig Szent István, Szent László és Mária monumentális szobrai emlékeztetnek múltunkra.

Felkereshetünk számos közeli várat, kastélyt is. Csupán egy kőhajításnyira – Szerencsen – található Borsod-Abaúj-Zemplén megye legfiatalabb vára, mely a 16. században épült és most is régi pompájában várja a látogatókat.  Kis autókázás után megtekinthetjük a diósgyőri, sárospataki várat, valamint Boldogkőváralja, Regéc és Abaújvár romjait.

Ha pedig megfáradt tagjainkat szeretnénk pihentetni, a szerencsi, miskolctapolcai tiszaújvárosi és sárospataki gyógyfürdőkben megtehetjük.

ZT: Nem kétséges, hogy a BényeLak vendégi minden igényt kielégítő szolgáltatást kapnak, de mit nyújt Önnek a falusi turizmus?

HMA: Mindenekelőtt rendkívül hálás vagyok, amiért ilyen módon megőrizhetem a családom múltját és gyermekkorom egy darabkáját. Emellett pedig nagyon élvezem, hogy vendégeimnek bemutathatom a környék épített és természeti értékeit, a Zemplén csodálatos kincseit és a vidéki élet hangulatát. S mivel sok pozitív visszajelzést kapok a honlapunkon található vendégkönyv bejegyzéseiből, tudom, hogy jó úton járok. Mindig jó érzéssel tölt el, hogy valami maradandót adhatok a nálunk vendégeskedőknek.

Kívánom, hogy lelkesedése töretlen maradjon, és így minél több család élhesse át a BényeLak nyújtotta élményeket. Köszönöm a beszélgetést!

 

 
Legyesbénye

 

A kutyák imádnak gazdájukkal nyaralni!

2017.03.31 22:32

Idézet innét. Köszönjük ww.kutyabarathelyek.hu

https://kutyabarathelyek.hu/hu/hirek/reszletek/a-kutyak-imadnak-gazdajukkal-nyaralni/

Jenny, a labrador ezt a mondatot bizony nyomós érvekkel tudja alátámasztani. Gazdijai jóvoltából egy rövidke élménybeszámolót olvashatunk a tavaly augusztusi kalandjukról.

Jenny elvitte gazdáit egy igazi kalandos, látnivalókkal teli nyaralásra augusztusban. A Tokaj-Hegyaljaborvidéket mintha csak az aktív pihenés szerelmeseinek találták volna ki: kirándulások, hatalmas séták, és sok-sok látnivaló. Mindehhez temészetesen egy kutyabarát szállás dukál – Jenny családja is ilyen helyet választott magának. Azt, hogy milyen is volt  nyaralásuk, a BényeLak vendégház számára írták meg:

„Kedves Anita!

 

Nagyon köszönjük ezt a hetet, nagyon jól éreztük magunkat BényeLakon! 

Megyer-hegyi tengerszem, Szerencsi Csokoládégyár, Óhuta: Babuka-tó, Boldogkőváralja, Szerencsi Fürdő - ezek mind belefértek ebbe a hétbe, s a gyerekek is nagyon élvezték. Jenny kutyánk számára pedig a hatalmas kert volt a nyaralás, ahol szaladgálhatott, míg esőben a fedett terasz biztosított jó levegőt mindnyájunknak. 
 

köszönettel:

 

Ferenc, Brigitta, Zsófi, Zsuzsi, Gergő és a négylábú jóbarát, Jenny "

 

 

 

 

BényeLal lakók tollából - Paulik család

2017.03.03 23:13

2016.04 kedves vendég tollából - a tavasz csodás BényeLakon:

Kedves Anita!
Köszönjük a lehetőséget, hogy a kis házadban lehettünk. Nagyon jól éreztük magunkat! Mellékelek egy fotót a honlapodhoz - ahogy ígértem - egy kis "magyarázattal":

"Amikor olyan erővel tombol a tavasz és foglalja vissza a jó idő a rossz időtől a természetet, mint amikor a mi kis családunk ismét Legyesbényén járt, a gyerekeket alig tudtuk a ház kertjéből "kirobbantani". Ha éppen nem fociztak, vagy buborékokat fújtak, akkor a bogaraknak készítettek házikót vagy a jámbor cicákat lesték. Köszönjük a felejthetetlen tavaszi napokat!

Paulik család"

BényeLak lakók tollából - Molnár - Kontár Réka, Kamenín, Szlovákia

2016.10.02 00:07

"Kedves Anita,

Nagyon jól éreztük magunkat BényeLakon, mindennel meg voltunk elégedve és az első pillanatban ahogy beléptünk, eldöntöttük, hogyha visszatérünk, csakis itt szállunk meg újra. Igen, a Montium pincészetben jártunk tavaly, az idén a programunkba nem tudtuk őket besűríteni, de bízunk benne, hogy még visszatérünk és meglátogatjuk őket is újra.

A legjobb nyaralásaink közé sorolhatjuk az Önöknél töltött pár napot, amit még egyszer köszönünk. Képeket nem készítettünk, pedig elvarázsolt minket a környezet.

Fogadják üdvözletünket!"

Molnár - Kontár Réka, Kamenín, Szlovákia 

BényeLak lakók tollából - Demkóné Mariann

2016.10.01 21:43

S akik sakk versenyre jöttek Szerencsre, ők is BényeLakot választották a nyugodt környezet, a kényelmes, tiszta ház és az ápolt zöld porta miatt.
Jövőre is várjuk vissza őket szeretettel!

"Kedves Anita!

Köszönjük érdeklődését!Nagyon barátságos, kedves kis ház a Bénye-lak. Maximálisan megfelel pihenésre. Jól éreztük magunkat!
A sakkverseny nagyon fárasztó volt nekünk is, hát még annak aki versenyzett.
Tarcal, Tokaj és Szerencs nevezetességeit meglátogattuk. 
Gyönyörű a pillangó kiállítás. 
Reméljük még visszatérünk.
További sok elégedett vendéget és jó egészséget kívánunk!

Üdvözlettel:Demkóné Mariann "
( lelkes sakk bajnok jelölt Anyuka)

 

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>