BényeLak - Otthon Édes Otthon FB közös promoció 2014 augusztus - nyeremény : ingyen 2 éjszaka BényeLak-zöldoromban

2014.10.16 12:02

BényeLak – zöld orom:https://www.facebook.com/groups/benyelak.webnode.hu/és a z
Otthon Édes (öko)Otthon blog között https://www.facebook.com/edesokootthon között.

2014 augusztusában egy közös játékot folytattunk, játék link alábbiakban és a blogg bejegyzés alján:

https://www.edes-oko-otthon.com/2014/08/benyelak-zoldorom-bemutatasa-es-jatek.html

A nyeremény, ingyen 2 éjszaka Bényelak-zöldoromban, Tokaj – Hegyalján, 2014 őszén.A nyertes Novák Katalin és családja lett, Balaton mellől.
Október 4. hétvége lett a kiválasztott napsütéses hétvége.A kapott élményekről a kép magáért beszél!
Máskor is játszatok velünk, és érezzétek meg Zemplén és Tokaj – Hegyalja ízét!

Játék leírás:

Nagy megtiszteltetés és öröm, hogy bemutathatok nektek egy csodálatos helyet egy csodálatos házikót és Anitát, akinek a nevéhez fűződik mindez. Nem mellesleg nagy megtiszteltetés és öröm, hogy Anitának hála megajándékozhatlak Titeket egy 2 éjszakás “kalandda”l egy játék keretén belül, mely játék nyertese lehetőséget kap egy kis testi és lelki felüdülésre ebben a kis ékszerdobozban.

De hogy miről is van szó?

Megkértem Anitát, meséljen a helyről:

BényeLak – zöldorom a Zempléni hegyek lábánál, a Tokaj Hegyalja dűlői mentén, Szerencstől 5 km-re, egy 1000 éves, bájos kisfaluban, Legyesbényén található. Az új építésű ház nagy füves udvarral szeretettel vár minden üdülni vágyó kisgyermekes és háziállatbarát családot. 4 felnőtt, 2 gyermek, egy kisbaba és a négylábú társ befogadására felszerelt a lak. A környékbeli látnivalók száma számtalan: strandok, wellness fürdők, várak és kastélyok, nemzeti parkok, halastó és kispatak, erdei kisvasút, kaland park, s a kihagyhatatlan tokaji borkóstolás. De ha csak a vidék nyugodt csendjére és egy nagy sétára vagyunk a friss levegőn a szőlőtőkék lankái között azt is megtaláljuk a BényeLak-ban.

Hogy jött az ötlet?

Gyerekkorom nyarait ebben a csodás fekvésű zempléni kisfaluban töltöttem szinte 18 éven át, élvezve nagyszüleim határtalan szeretetét, különösen Nagymamámét. Hogy felnőtt fejjel is vissza – visszatértem, szinte mindig a megnyugvás és a feltöltődés érzése kerített hatalmába. Apukám szőlész – borász hobbijának otthona lett a BényeLak egy új építésű ház, új telepítésű szőlőfölddel egyetemben, ami a BényeLak mögötti hegyoldal volt. Az élet körforgásából adódóan sajnos mind Nagyszüleim, mind Apukám eltávozott az élők sorából az elmúlt pár év leforgása alatt, de én bennem továbbra is élt a ragaszkodás ezen kisfaluhoz, Legyesbényéhez és a BényeLakhoz. Szerencsémre újra divatba jött a vidéki-, zöldturizmus Magyarországon. Mindemellet a zempléni szorgos emberek munkájának köszönhetően számos helyi, országos és európai uniós alapból finanszírozva nagyon sok kulturális, történelmi nevezettesség került felújításra megnyitva kapuit a nagyközönség felé, családbarát kikapcsolódási lehetőségeket biztosítva a BényeLak környékén.

1 BÇnyelak
Mennyi ideig tartott előkészíteni?

Nagy levegőt vettem és 2 éve mindenki szkepticizmusával szembe szállva azt mondtam, nem engedem ki a család kezéből ennek a Laknak és a vidéknek az értékét, s akivel tudom megosztom ezen, szép zempléni kisfalu varázsát. Anyagi fedezetem nem volt semmi extra hirdetésre, minden tőkém a saját kreativitásom, vidéki neveltetésemből adó józan racionalizmusom, s nagynéném belém vetett hite. Ez év júniusában megnyitottuk a BényeLakot a magunk szerény módján izgulva, remegő gyomorral vajon megérte mindezt a sok munkát, szervezést, idő és részben anyagi áldozatot, vajon másokat is elvarázsol az egyszerű Lakunk és a vidék nyugalma, mások is úgy megnyugszanak, feltöltődnek BényeLakban, mint mi,  a Család? Nagyon sok online munka követte a nyitást, ami még most is tart, hogy minél többen halljanak a BényeLakról, a zempléni kisfaluról Legyesbényéről, és ne keverjék össze a helyet a jóval híresebb tokaji Erdőbényével. De minden egyes újabb szállásfoglalás és pozitív, lelkes sugárzó visszajelzés öröm a szívemnek.

21 LegyesbÇnye
Mit szeretsz a legjobban itt?

Első sorban a Zempléni hegyek és a síkság találkozását, a szelőt és a napsütést a ház mögötti Bényei hegyen a zöldellő szőlőlankák között, a harapnivaló friss levegőt, a kellemesen hűvös estéket a szinte mindig csillagos ég alatt. A BényeLak ház terméskő falát, a Lak otthonosságát, se nem nagy, se nem kicsi, pont akkora, ami egy szeretett teljes család kikapcsolódásához elegendő, a házat körül növő kicsit dzsungel kertet. A tiszta, egyszerű és virágokkal tarkított Legyesbénye falu nyugodt vidéki élet folyását.

2 kertrãl hegyre

Ez ősszel, színesen.. csodás látvány lehet!


Engem nem csak elvarázsolt a hely leírása és a képek, de nagyon közel áll hozzám Anita munkássága, mert a sajátomat látom benne: kitartás, kitartás, kitartás, szorgalom, hit, kitartás, szorgalom, szorgalom és rengeteg munka.
Elnézegetve a környék fotóit, rögtön az az érzésem támadt, hogy nekem őszi képeket KELL itt fotóznom.

Legyesbénye szőlő

Ahh, a kedvenc képem.. ez a hangulat!

Ha nincs lehetőségeket elmenni ide, akkor is írjatok Anitának egy pár sort! Bátorítsuk őt, hogy jó ez, amit csinál, értéket őriz és nem mellesleg szuper ötlet!
Elérhetőségek:

https://www.benyelak.webnode.hu
https://www.facebook.com/groups/benyelak.webnode.hu/

Most pedig lehetősége lehet valaki(k)nek belekóstolni ebbe a csodába, ugyanis egy 2 éjszakára szóló szálláslehetőséget fogok kisorsolni, amelyet a BényeLak házban lehet eltölteni.

Játékszabályzat:

- A játék 2014.08.09. 19 órától – 2014.08. 23. 19 óráig tart.
-A nyeremény 2 éjszakára szól a házban, amelyben 4 felnőtt, 2 gyermek és egy baba elszállásolására van lehetőség (további részletek a honlapon).
- A nyeremény éjszakákat 2014.09.05-06-án (péntek, szombat) VAGY 2014. 10.03.04-05-én (péntek, szombat) lehet eltölteni tetszés szerint (tehát a nyertesnek választania kell).
- A játékra úgy lehet jelentkezni, hogy a bejegyzés alá le kell írni: mi volt Anita apukájának a hobbija?
- Csak az jelentkezzen, aki engedélyezi nevének megjelenését, mint nyertes.
- A nyertesre 3 napot várunk, majd újrasorsolunk.
- A játéknak nem feltétele, hogy bármelyikünk oldalát lájkolják vagy kövessék, ezt csak akkor tegyétek, ha érdekel a tartalom :-)

A változtatás jogát fenntartjuk!

Sok sikert, zöldoromra fel! ;-) 

Print

****

EREDMÉNYHIRDETÉS

Gratulálunk Novák Katalinnak :-)