Családháló - BényeLak cikk 2: "Nem mindegy, hogy családbarát helyen nyaralunk-e!

2019.07.18 17:00

 

https://csaladhalo.hu/velemenyek/nem-mindegy-hogy-csaladbarat-helyen-nyaralunk-e/

Szabó család élménybeszámolója:

"Nem mindegy, hogy családbarát helyen nyaralunk-e!

Amióta gyermekeink vannak, a nyaralási helyszínek kiválasztásánál az ő igényeiket is figyelembe kell vennünk, s nagyon nem mindegy, hogy szálláshelyünk alkalmazkodik-e családi állapotunkból fakadó szükségleteinkhez!

Ha a Tokaj-Hegyalja borvidék szóba kerül, sokan vélhetik úgy, hogy ez bizony nem családos kikapcsolódás, hiszen az egyetlen program – a borkóstolás – nem igazán gyerekeknek való. Ám ennél nagyobbat nem is tévedhetünk, hiszen a szőlőhegyekkel tűzdelt környék számtalan izgalmas kikapcsolódási lehetőséget nyújt a család kalandra éhes aprajának-nagyjának!

Külön öröm, ha egy ilyen vadregényes térség felfedezésében olyan kiváló partnereink akadnak, mint a legyesbényei BényeLak tulajdonosai, akik mindent elkövetnek azért, hogy a család életre szóló élményekkel távozzon a vakációról. Különösen fontos ez akkor, ha családunk tömegközlekedéssel fedezi fel a környék nevezetességeit, mint ahogyan ezt a három gyermekes Szabó család tagjai is tették, akik nagyon jól érezték magukat az itt töltött idő alatt. Külön kiemelték, hogy még a Volán busz menetrendhez is nagyon jól tudták igazítani a kirándulásokat, programokat!

A mai napig szívesen emlékeznek vissza a Legyesbényén töltött napokra: "Nyaralásunk alatt a család sok élménnyel gazdagodott. Kirándulásaink alkalmával jó pár szép helyet ismerhettünk meg. Legyesbényén a szabadtéri Kőkönyvtárat és szoborparkot, illetve a Modern művészeti galériát és a Pipamúzeumot néztük meg. Bekecsen, a szomszéd faluban felkerestük a kisállat-simogató lovas tanyát, míg Szerencsen a híres Rákóczi- várat és a várkertet vettük be.”

A család azt is boldogan említette, milyen jól esett nekik, hogy a faluban sok ember örült érkezésüknek, hiszen igen messziről jöttek megtekinteni a környék nevezetességeit. „Köszönjük Anitának a szállást, hogy pár napra kikapcsolódhattunk és pihenhettünk. Köszönjük Ilonka néninek is a segítséget, hogy várt és fogadott bennünket!”

És mivel nagyon jól sikerült a nyaralás, mindenképpen terveznek visszatérni, hiszen maradt még bőven felfedezésre váró látnivaló: A legközelebbi utazás alkalmával még szeretnék bebarangolni Legyesbényén a Barna barlangot és a helyi pincészetet, ellátogatni Szerencsen a Régi játékok és csokoládészobrok kiállításra, az ottani termálfürdőbe, Monokon pedig Kossuth Lajos szülőházába.

Mert ahol az ember jól érzi magát, oda mindig szívesen tér vissza. A hangulatosan berendezett BényeLak pedig hatalmas, család,-és kutyabarát kertjével, óriási fedett teraszával mindig visszavárja legkedvesebb vendégeit!"