Blog

Családi nyaralás BényeLakon

2020.09.06 20:26

Családi nyaralás BényeLakon, augusztus

Augusztusi vendégek tollából: 

"Nagyon jól éreztük magunkat, szép tágas és tiszta a ház. Budapesti család egy gyermekkel." 

Várjuk vissza szeretettel a kedves családot! Anita tulaj

képek: Szerencs - Tokaj - Tarcal - Sárospatak - valahol szép Tokaj - hegyalján,

 

 

 

Monus Tamás tolmácsolásában: kutyusok és a baráti társaság

2020.09.06 20:17

Monus Tamás tolmácsolásában: kutyusok és a baráti társaság

"Nagyon kellemes volt az itt létünk, mind nekünk, mind a kutyusoknak. A hatalmas kertben rengeteget játszottak és hatalmasat futkároztak. Ezen kívül a szállás nagyon nyugodt és csendes, ugyanakkor nagyon jó kiindulópont, meglátogattuk Boldogkő várát, Tokajt és a feledhetetlen Tengerszemet is."
 

Családháló cikk 3: Nagycsalád – még nagyobb kaland Tokaj-hegyalján

2019.08.01 12:08

https://csaladhalo.hu/tortenetek/nagycsalad-meg-nagyobb-kaland-tokaj-hegyaljan/

Családháló cikk 3: Nagycsalád – még nagyobb kaland Tokaj-hegyalján

Téved, aki azt gondolja, hogy nagycsaládosként nem érdemes, esetleg túlfárasztó egy kalandos, kirándulós nyaralásba belevágni, hiszen az együtt eltöltött idő mindenképpen megtérül, és évekkel később is igazi, mindenkit gazdagító élményként szerepel majd a családi legendáriumban.

Így volt ezzel Dr. Fehér Melinda és családja, aki három kisgyermekkel vágott neki az ezer éve lakott tokaj-hegyaljai kisfalu, Legyesbénye, és a környező vidék felfedezésének.

Pedig a legkisebb csemete még csak fél éves volt, így kihívás bőven adódhatott volna, de nem így történt. Az a nyári egy hét, szép emlékként él bennük. Persze ebben szerepe volt annak is, hogy sikerült egy igazán gyerekbarát szállást találniuk.

S lássuk, hogy írnak emlékeikről:

„5 tagú családunk (8, 5 és fél éves gyerekekkel) egy gyönyörű hetet töltött Bényelakban.

A ház abszolút gyerek- és bababarát, a kertben kis, műanyag gyerekmedence és nagy terület van játszani. A környék gyönyörű, ott van Boldogkővár, Vizsoly, Monok, Tokaj, a megyer-hegyi Tengerszem, hogy csak néhányat emeljek ki. Legyesbénye kicsi, karbantartott falu, nagy pipagyűjteménnyel büszkélkedő múzeummal, Fekete Madonna szent képpel és zarándokhellyel, szabadtéri kő könyvtárral és a dimbes-dombos, kis barlangokkal tarkított környezetével.”

Nem csupán a környék szépségeit fedezte fel az öttagú família, de egy kalandjátékban is részt vettek a térségben, ami még izgalmasabbá tette a túrázást:

„Rengeteg hagyományos és virtuális geoláda található az egész Zemplénben - a gyerekek nagy örömére 6 láda kincset találtunk!” – emlékszik vissza az ott töltött időre az édesanya, aki hozzáteszi, hogy természetesen mindig vittek a ládákba cserekincset, hogy az utánuk következők se maradjanak hoppon.

 

Az sem mindegy, hogy egy ilyen nyaralás alatt ki főz, illetve hogy öt ember ellátásának feladatát mennyire tudjuk menet közben megoldani, hiszen annál pihentetőbb a kikapcsolódás, minél egyszerűbb megetetni az egész családot. S nézzük mit ajánlanak Melindaék:„ A környék éttermei közül az encsi Anyukám mondta ( előfoglalás féltétlen szükséges 1-2 nappal), és a bodrogkeresztúri Lebuj pincefogadó mellett a pincészetek nagy részében is lehet finomakat enni. „

„Jó szívvel ajánljuk mindenkinek, köszönjük az itt töltött időt!" – összegezte le tapasztalatait a háromgyerekes anyuka és szavai mentén mi is kedvet kaptunk ahhoz, hogy felfedezzük a környék csodaszép látnivalóit és pincéit.

 

 

Családháló - BényeLak cikk 2: "Nem mindegy, hogy családbarát helyen nyaralunk-e!

2019.07.18 17:00

 

https://csaladhalo.hu/velemenyek/nem-mindegy-hogy-csaladbarat-helyen-nyaralunk-e/

Szabó család élménybeszámolója:

"Nem mindegy, hogy családbarát helyen nyaralunk-e!

Amióta gyermekeink vannak, a nyaralási helyszínek kiválasztásánál az ő igényeiket is figyelembe kell vennünk, s nagyon nem mindegy, hogy szálláshelyünk alkalmazkodik-e családi állapotunkból fakadó szükségleteinkhez!

Ha a Tokaj-Hegyalja borvidék szóba kerül, sokan vélhetik úgy, hogy ez bizony nem családos kikapcsolódás, hiszen az egyetlen program – a borkóstolás – nem igazán gyerekeknek való. Ám ennél nagyobbat nem is tévedhetünk, hiszen a szőlőhegyekkel tűzdelt környék számtalan izgalmas kikapcsolódási lehetőséget nyújt a család kalandra éhes aprajának-nagyjának!

Külön öröm, ha egy ilyen vadregényes térség felfedezésében olyan kiváló partnereink akadnak, mint a legyesbényei BényeLak tulajdonosai, akik mindent elkövetnek azért, hogy a család életre szóló élményekkel távozzon a vakációról. Különösen fontos ez akkor, ha családunk tömegközlekedéssel fedezi fel a környék nevezetességeit, mint ahogyan ezt a három gyermekes Szabó család tagjai is tették, akik nagyon jól érezték magukat az itt töltött idő alatt. Külön kiemelték, hogy még a Volán busz menetrendhez is nagyon jól tudták igazítani a kirándulásokat, programokat!

A mai napig szívesen emlékeznek vissza a Legyesbényén töltött napokra: "Nyaralásunk alatt a család sok élménnyel gazdagodott. Kirándulásaink alkalmával jó pár szép helyet ismerhettünk meg. Legyesbényén a szabadtéri Kőkönyvtárat és szoborparkot, illetve a Modern művészeti galériát és a Pipamúzeumot néztük meg. Bekecsen, a szomszéd faluban felkerestük a kisállat-simogató lovas tanyát, míg Szerencsen a híres Rákóczi- várat és a várkertet vettük be.”

A család azt is boldogan említette, milyen jól esett nekik, hogy a faluban sok ember örült érkezésüknek, hiszen igen messziről jöttek megtekinteni a környék nevezetességeit. „Köszönjük Anitának a szállást, hogy pár napra kikapcsolódhattunk és pihenhettünk. Köszönjük Ilonka néninek is a segítséget, hogy várt és fogadott bennünket!”

És mivel nagyon jól sikerült a nyaralás, mindenképpen terveznek visszatérni, hiszen maradt még bőven felfedezésre váró látnivaló: A legközelebbi utazás alkalmával még szeretnék bebarangolni Legyesbényén a Barna barlangot és a helyi pincészetet, ellátogatni Szerencsen a Régi játékok és csokoládészobrok kiállításra, az ottani termálfürdőbe, Monokon pedig Kossuth Lajos szülőházába.

Mert ahol az ember jól érzi magát, oda mindig szívesen tér vissza. A hangulatosan berendezett BényeLak pedig hatalmas, család,-és kutyabarát kertjével, óriási fedett teraszával mindig visszavárja legkedvesebb vendégeit!"

 

 

 

Családháló - BényeLak cikk: Nyaralás? Az sem baj, ha elfáradunk a rengeteg élménytől!

2019.07.18 16:52

 

https://csaladhalo.hu/tortenetek/nyaralas-az-sem-baj-ha-elfaradunk-a-rengeteg-elmenytol/

Szőnyi család élményei:

"Nyaralás? Az sem baj, ha elfáradunk a rengeteg élménytől!

Egy családi nyaralás sikerét semmi nem bizonyítja jobban, mint ha a gyerekek a szálláson is jól érzik magukat és a rengeteg élmény hatására már koraeste beájulnak az ágyba - a szülők legnagyobb örömére!

A kevesebb sokszor több – igaz volt ez a Szőnyi család Tokaj-hegyaljai nyaralására is. A háromgyerekes kiscsalád legfiatalabb tagjai minden délután jókat aludtak a legyesbényei BényeLakban, és az esti altatással sem volt probléma, úgy kifáradtak a rengeteg élménytől és látnivalótól – pedig közel nem néztek meg mindent, amit terveztek!

A család a pihenést egy korábbi Családhálós nyereményjáték keretében nyerte, s még néhány nappal meg is toldották a kikapcsolódást.

Később hálásan mesélték, milyen kedvesen és türelmesen vezette őket végig a szálláson a házinéni és milyen segítőkész volt a felmerülő kérdések kapcsán Anita, a tulaj, aki bemutatta nekik a helyi lehetőségeket is.

S hogy milyen programokat találtak izgalmasnak a környéken? „Igazából úgy tűnhet, sehol sem voltunk, de így is sok mindent láttunk. És hát örültünk annak, hogy együtt vagyunk – idézte fel az ott töltött időszakot az édesanya. 

Pedig nagyon is sok mindent láttak: elsőként a monoki kastélyt és a tállyai kőbányát (kerti tavukhoz a kövek innen valók). „Bár hétvége volt és munkavégzés nem volt, de az őr megengedte, hogy megnézzük a kőfejtőt, ami óriási izgalom volt, hiszen a fiúkat a munkagépek is érdekelték. Boldogkőváralján a várat a fiúk nagy lendülettel fedezték fel. Minden zegzugát felkutatták, majd kipróbálták a nyilazást is.” – meséli az anyuka az élményeket hozzátéve, hogy a környező várakat és kastélyokat a gyerekek fáradtsága miatt már csak kívülről tudták megnézni.

A család Lillafüreden is járt, kisvasutaztak Garadnára, sétáltak a felújított kastélyparkban, megnézték a vízesést. Egy teljes napot töltöttek a nyíregyházi Vadasparkban, ahol annyi a látnivaló, hogy az idő kevésnek is bizonyult mindent felfedezni.

A család köszönettel vette a házigazda, Anita praktikus tippjeit, ami kincsnek számít a nagycsaládosok számára, például arról, hol érdemes ebédelni egy-egy látnivaló közelében. A szállás is ideális volt sok figyelmet igénylő gyermekeik számára: „Nyugodt, tiszta, rendezett ház, gondozott és parkosított udvar fogadott minket. Ideális kikapcsolódás volt mindannyiunk számára. Napos nyári idő volt, ezért kifejezetten örültünk a házigazda figyelmességének, hogy grill készletet is készített ki számunkra. A ház végén lévő félig zárt terasz a kedvenc helyünk volt. Ideális reggeliző,- és grillezőhely, az esti órákban pedig  jó volt megpihenni ott egy kicsit, mert míg a gyerekek nyugodtan golfoztak, kismotoroztak, bóklásztak a kertben, mi mindig láttuk őket. Feltöltődve, új élményekkel gazdagodva indultunk haza".

A szülők egyedül azt sajnálják, hogy a túrázás, a borkóstoló és a kastélylátogatás kimaradt a sűrű programból és Szerencsre sem jutottak el végül. Nem baj, legalább maradt program a legközelebbi látogatásra is!"

 

BényeLak a kutyabarát szállás - https://kutyabarathelyek.hu/hu/ együttműködés

2019.06.23 18:18

Motorral Tokaj - hegyalján szép időben, ősszel! - Győrffy Gyula tollából

2019.03.09 21:49

Motorral Tokaj - hegyalján szép időben, ősszel! - Győrffy Gyula tollából

"Régi vágyam teljesült Tokaj-hegyalja meglátogatásával. Ehhez ennél jobb kiindulópontot, igényeimnek megfelelő, kiválóbb szállást BényeLaknál nem is találhattam volna. Köszönet érte Hornyák Anitának! Győrffy Gyula"

Győrffy Gyula vitorlás edző minden nap más és más irányba vette a motor orrát. Számos helyre eljutott, a teljesség igénye nélkül párat megmutatunk: Monok, Bordogkőváralja, Vizsoly, Hernád Tarcalnál, Sárospatak, Sátoraljaújhely,  Legyesbénye BényeLaknál.

S kirándulását meg is örökítette az alábbi kis fimmel:

https://mail.google.com/mail/u/0/?tab=wm#search/vitorlazas.gyula%40gmail.com/FMfcgxvzMBmqgLRqHmjjMvxjdphdxLSH?projector=1

 

Őszi kalandok kutyussal BényeLakon és a Szerencsi várban

2019.03.09 20:12

Őszi kalandok kutyussal BényeLakon és a Szerencsi várban - Illés Péter tollából 

"Kellemes és tartalmas hétvégét töltöttünk Bényelakon a családdal, ahová először vittük a teljes pulicsaládot, vagyis papát, mamát, és a kis szerelemgyereket, aki dupla akkora lett, mint szülei, ráadásul gyönyörű maszkos fakó. A szállás kellemes, a kert három kutyának is bőven elegendő. A szomszéd kutyák ugyan nem voltak boldogok, de semmiféle probléma nem volt velük, és velünk sem. Ajánlom mindenkinek a Szerencsi vármúzeumot, ahol a dolgozók is kutyabarátok. Kirándultunk a természetben, jártunk Tokajon, és elmentünk Boldogkőváraljára is, a várat is be tudtuk járni a kutyákkal."

  

Westies kiskutyák BényeLakon - 2018. július

2019.03.09 19:54

Westies kiskutyák BényeLakon - Kubányi Sandra tollából!

"Drága Anita! Köszönjük hogy édesapád házában 10 fantasztikus napot tölthettünk el.Csodálatos ember lehetett, aki egy ilyen gyönyörű kis házikót épített szinte  aTokaj lábánál."

Sandra, párja és a westies kiskutyák szemmel láthatólag jól érezték magukat BényeLak kertjében, a kényelmes házban, és bejárták a környék hegyeit, völgyeit, vízpartjait, szőlőlankáit. Igazi Tokaj-hegyalja felfedezők lettek a westies kiskutyák!

Várjuk vissza Őket szeretettel!

 

 

Szabó család BényeLak augusztusi kikapcsodás

2018.08.28 17:50

Szabó család BényeLak augusztusi kikapcsodás képei es kedves sorai 
Köszönjük, hogy nálunk nyaraltak!

"Legyesbényei nyári kikapcsolódás

Nyaralásunk alatt a család sok élménnyel gazdagodott. Kirándulásaink alkalmával jó pár szép helyet ismerhettünk meg.

A faluban sok ember örült érkezésünknek, hogy ily messziről eljöttünk megtekinteni a környék nevezetességeit.

Legyesbényén a Szabadtéri kőkönyvtárat és szobor parkot, illetve a Modern művészet galériát és a Pipa múzeumot neztuk meg.

Bekecsen a szomszéd faluban felkerestük a Kisállat-simogató lovas tanyát, míg Szerencsen a híres Rákóczi várat és várkertet vettük be.

A Volán busz menetrendhez nagyon jól tudtuk igazítani a kirándulásokat, programjainkat.

A legközelebbi látogatásunk alkalmával szeretnénk felfedezni Legyesbényén a Barna barlangot és a helyi pincészetet, ellátogatni Szerencsen a Régi játékok és csokoládé figurák kiállításra, a Szerencs Városi Gyógyfürdőbe, s Monokon a Kossuth Lajos szülőházába.

BényeLak vendégház nagyon hangulatosan és jól berendezett.

Köszönjük Anitának a szállást, hogy pár napra kikapcsolódhattunk és pihenhettünk.

Köszönjük Ilonka néninek is a segítséget, hogy várt és fogadott bennünket.

Szeretettel: Szabó család"

1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>