Blog

BényeLak lakók tollából - Molnár - Kontár Réka, Kamenín, Szlovákia

2016.10.02 00:07

"Kedves Anita,

Nagyon jól éreztük magunkat BényeLakon, mindennel meg voltunk elégedve és az első pillanatban ahogy beléptünk, eldöntöttük, hogyha visszatérünk, csakis itt szállunk meg újra. Igen, a Montium pincészetben jártunk tavaly, az idén a programunkba nem tudtuk őket besűríteni, de bízunk benne, hogy még visszatérünk és meglátogatjuk őket is újra.

A legjobb nyaralásaink közé sorolhatjuk az Önöknél töltött pár napot, amit még egyszer köszönünk. Képeket nem készítettünk, pedig elvarázsolt minket a környezet.

Fogadják üdvözletünket!"

Molnár - Kontár Réka, Kamenín, Szlovákia 

BényeLak lakók tollából - Demkóné Mariann

2016.10.01 21:43

S akik sakk versenyre jöttek Szerencsre, ők is BényeLakot választották a nyugodt környezet, a kényelmes, tiszta ház és az ápolt zöld porta miatt.
Jövőre is várjuk vissza őket szeretettel!

"Kedves Anita!

Köszönjük érdeklődését!Nagyon barátságos, kedves kis ház a Bénye-lak. Maximálisan megfelel pihenésre. Jól éreztük magunkat!
A sakkverseny nagyon fárasztó volt nekünk is, hát még annak aki versenyzett.
Tarcal, Tokaj és Szerencs nevezetességeit meglátogattuk. 
Gyönyörű a pillangó kiállítás. 
Reméljük még visszatérünk.
További sok elégedett vendéget és jó egészséget kívánunk!

Üdvözlettel:Demkóné Mariann "
( lelkes sakk bajnok jelölt Anyuka)

 

BényeLak lakók tollából - Medgyessy Ferenc

2016.10.01 21:41

S újabb pár sor egy kedves KUTYA-s, nyári lakónk tollából:
„Kedves Anita!
Szerencsésen megérkeztünk, s máris "szívünkbe zártuk" Bénye-Lak barátságos falait.
Sajnos nagyfiúnk nem jött velünk, de Jenny kutyát hoztuk, így majdnem teljes a család.
Köszönjük a Ilonka néni kedves fogadtatását is, s már tervezzük a következő napokat...
üdvözlettel
Medgyessy Ferenc”

" Kedves Anita!
Nagyon köszönjük ezt a hetet, nagyon jól éreztük magunkat! Megyer-hegyi tengerszem, szerencsi csokigyár, Óhuta, Boldogkőváralja, szerencsi fürdő - ezek mind belefértek ebbe a hétbe, s a gyerekek is nagyon élvezték ....
üdvözlettel:
Medgyessy Ferenc"

BényeLak lakók tollából - Andrea Ehbrecht

2016.10.01 21:37

Pár kedves sor nyári lakónk tollából:
Andrea Ehbrecht 
Brietlingen, Németország
"Szia Anita.Köszönök mindent! Szinte otthon éreztük magunkat Bényén.(A szüleim háza is ilyen szép volt.) Ilonka is nagyon rendes. 
Még egyszer köszönöm, puszi.  "

 

ŐSZI NYEREMÉNYJÁTÉK

2016.09.26 13:34

ŐSZI NYEREMÉNYJÁTÉK – válaszoljatok kvíz kérdéseinkre és kapcsolódjatok ki kedvezményesen BényeLakon egy üveg Montium tokaj-hegyaljai bor mellett!

csaladhalo.hu
 
2016. 09. 21. 09:30
 

Minden kedves sok gyermekes családot szeretettel vár a BényeLak – zöldorom vendégház Tokaj – Hegyalján kedvezményes szállásfoglalással és a helyszínen egy üveg Montium tokaj-hegyaljai borral, amennyiben megválaszoljátok az alábbi kvíz kérdéseket! Nyerjétek meg a lehetőséget és pihenjetek szeretteitekkel!

 


A játékban úgy vehettek részt, ha figyelmesen elolvassátok az alábbi cikket (ITT) és válaszoltok 10 egyszerű, BényeLakkal kapcsolatos kérdésre.

Az alábbi kérdésekre 2016. október 2. vasárnapig várjuk a helyes válaszokat a teljes nevetek és postai elérhetőségeitek megjelölésével a jatek@csaladhalo.hu e-mailcímre.

Íme a kérdések:

1.Hol található BényeLak: helységnév és borvidék neve?

2. Mely híres, történelmi város fekszik legközelebb BényeLak mellett?

3. Kiknek kínál megfelelő kikapcsolódást BényeLak? 

4. Hány fő (felnőtt, gyermek, baba) és kisállat részére tud kényelmet biztosítani BényeLak: 

5. Mely ősi nemzetség javai közé tartozott XI. századtól BényeLak vidéke? 

6. Mely híres nemesi családnak volt valaha kastélya Legyesbényén? 

A család kriptája máig a nemesek emlékét őrzi a falu festői szépségű katolikus temetőjében. 

7. Milyen szabadtéri látnivaló méltatja Tokaj – Hegyalja értékét a község határában az ősi Mária zarándokút mellett? 

8. Milyen kiállításokat foglal magába a falu közösségi borháza? 

9. Mely pincészet és szőlőbirtok található 5 perc andalgásra BényeLaktól? 

10. Mely legendás barlang található Legyesbénye Fuló - hegy déli lejtőjén?

A helyes válaszadók neveit eljuttatjuk a szállás tulajdonosának.


S a kvíz játék jutalom:

BényeLakon, a helyszínen egy palack Montium tokaj – hegyaljaibor, és 10% kedvezményminimum 3 éjszakai tartózkodás estén.

* 10% kedvezményes szállásfoglalási lehetőség a sikeres válaszadóknak a következő időszakra él: 2016.10.01 - 2017.02.28..

NOE tagsággal rendelkezők eleve 10% kedvezménnyel foglalhatnak szállást BényeLakon, tehát az ő esetükben a kvíz kitöltése után az összes kedvezmény 20%!

A nyereményjátékkal kapcsolatos változtatás jogát a Családháló és a tulajdonos fenntartja.

BényeLak 4 felnőtt, 2 gyermek, 1 kisbaba és 2 kutyus részére biztosít megfelelő körülményeket a kikapcsolódáshoz.


Hamarosan itt az ŐSZI SZÜNET, HOSSZÚ HÉTVÉGÉK ideje!

Szeretettel vár minden kedves családot a BényeLak- zöldorom vendégház, Tokaj - Hegyalján! 

Kényelmes ház, nagy udvarral akár 6 fős, kisbabás családok részére is!

Közeli tiszta természet, friss vidéki levegő, állatsimogató és kislovarda, termálfürdő, Rákóczi vár és a híres tokaji borok.

BényeLak cím: Legyesbénye, 3904 Kossuth u. 22.

www.benyelak-webnode.hu

Facebook: https://www.facebook.com/groups/benyelak.webnode.hu/

Hornyák Anita Mária, anitamariahornyak@gmail.com, 06-30-373-3962

Remek lehetőség a családodnak az őszi szünetre, hosszú hétvégére: BényeLak - zöldorom!

csaladhalo.hu
 
2016. 09. 21. 09:00
 
 

Ha körbenézünk a zempléni BényeLakon, akkor nem látunk mást csak a hamisítatlan, testközeli természetet. Mire vágyunk leginkább a városi lét mókuskerekében? Felpakolni kis családunkat és egy kicsit magunk mögött hagyni a hajtós hétköznapokat. A felnőtteknek és gyerekeknek, kisbabáknak és kutyusoknak is ideális szálláshely verandával, amerikai konyhával és családbarát felszereléssel vár titeket! Ajánlunk nektek egy szuper úticélt termálfürdővel, élményparkkal, libegővel a közelben!


Szerencstől nem messze, az anyatermészet közepén van egy hely, ahol minden adott egy remek családi kikapcsolódáshoz. Családosoknak, nagycsaládosoknak, kutyabarátoknak, zarándokoknak, borbarátoknak egyaránt szuper úti cél. A kifejezetten családbarát szállás tulajdonosát, Hornyák Mária Anitát kérdeztük motivációról, családi pihenésről és BényeLak vonzerejéről.

- Arányait tekintve nem túl sok olyan szálláshellyel találkozunk, amelyik kimondottan gyerekeseknek kínál kikapcsolódási lehetőséget. Önöknél mi motiválta ezt a vonalat?

A baráti társaságom, ahol többször halottam, hogy milyen kevés a kimondottan kisbaba / kisgyerek fogadására felszerelt hely (kiságy, járóka, korosztályhoz illó etetőszék, cumisüveg-melegítő, fürdető kád, bili, stb.) megfizethető áron. Ha a pénztárcájuknak megfelelően szeretnének kimozdulni egy 3 év alatti gyermekkel, akkor jóformán a „fél házat” el kell vinni magukkal, így sokszor meg sem próbálják a nyaralást egy picivel, s persze a családban lévő nagyobb gyerekek sínylik meg éveken át, mert a nyár ismét otthon telt el igazi nyaralás nélkül.

Sok Budapest belvárosában felnövő gyerek nem igazán ismeri a vidéket, jóformán csak parkban lát zöldet és állatkertben állatokat, de azok sem a Magyarországra jellemző házi állatok.

Ismerek olyan 4 gyermekes nagycsaládot, akik veszik a fáradságot és vonattal elmennek mind a hatan nyaralni, de nem egyszerű szállást találniuk megfizethető áron 6 főre a Balatonon kívüli területeken, amit még meg is tudnak közelíteni távolsági tömegközlekedéssel. BényeLakban 4 felnőttnek, 2 gyermeknek, egy kisbabának és házi kedvenc kutyusnak van szálláslehetőség kialakítva. S Legyesbénye Szerencs történelmi város és vasút közlekedési csomópont mellett található, így egy átszállással (Szerencsen intercity vonatról helyi buszra) el lehet jutni a „zöld szabadságba” BényeLak- zöldoromba.

- Hogy jött az ötlet, hogy ilyen vállalkozásba fogjon?

Gyerekkorom nyarait ebben a csodás fekvésű zempléni kisfaluban töltöttem szinte 18 év át, élvezve nagyszüleim határtalan szeretetét, különösen nagymamámét. S hogy felnőtt fejjel is vissza – visszatértem szinte mindig a megnyugvás és a feltöltődés érzése kerített hatalmába.

Ekkor merült fel bennem, hogy valami extra kisugárzása lehet ennek a vidéknek, ahol szinte mindig csodásan, sűrűn csillagos az ég éjszakánként, legédesebb álmaimat alszom, és napközben a Bényei-hegy oldalából messze ellátunk a Tisza felé nyúló síkságra.

Apukám szőlész - borász hobbijának otthona lett a BényeLak egy új építésű ház, új telepítésű szőlőfölddel egyetemben, ami a BényeLak mögötti hegyoldal volt.

Az élet körforgásából adódóan sajnos mind nagyszüleim, mind Apukám eltávozott az élők sorából az elmúlt pár év leforgása alatt. De én bennem továbbra is élt a ragaszkodás, ezen több mint 1000 éves kisfaluhoz Legyesbényéhez.

Szerencsémre újra divatba jött a vidéki, zöldturizmus Magyarországon. Továbbá a zempléni, szorgos emberek munkájának köszönhetően számos helyi, országos és európai uniós alapból finanszírozva nagyon sok kulturális, történelmi nevezettesség került felújításra megnyitva kapuit a nagyközönség felé, családbarát kikapcsolódási lehetőségeket biztosítva a BényeLak környékén.

 - Mit nyújthat BényeLak mondjuk egy budapesti családnak?

Friss levegő, rengeteg zöld tér a szabad mozgásra, hihetetlenül megnyugtató, de ugyanakkor inspiráló természet (Bényei hegy a ház mögött 1 utcával kezdődik szőlőtőkékkel tarkítva), a falu őszinte vidéki képe, ahol reggel kakas kukorékol, a község házainál vannak szárnyas állatok és szabadon kutyák (nem pórázon) és macskák, s van lovarda állatsimogatóval a szomszédos (egybenőtt) faluban Bekecsen. Ki kell emelnem a zempléni táj ősi vulkánok által kialakított sokszínűségét (számos természetvédelmi terület, nemzeti park található a vidéken, Bodrog, Hernád, Tisza, halásztó).

A gazdag történelmi emlékek kínálata is pazar; honfoglalás kori – majd kuruc ­- labanc várak és várjátékok, meseszépen felújított kastélyok, Kossuth szülőháza. Ide tartozik még a kulturális élmények sokasága - Széphalom, Vizsoly, Gönc, Hollóháza, sátoraljaújhelyi kerámia gyár, Tokaj új sziklaszínháza – és a vallási tolerancia szép példái – zsinagóga Mádon, Miskolcon, görög katolikus templom Miskolc, evangélikus és katolikus templom szinte minden kisebb – nagyobb településen a Zemplén régióban.

Azt is tartsuk szem előtt, hogy ez a termálfürdők és élményparkok régiója (Miskolctapolca Barlangfürdő, Szerencs termálfürdő, Sárospatak Végardó termálfürdő, Tiszaújváros a fürdők városa). Sátoraljaújhelyen kalandpark, libegő és kilátó, téli – nyári sí/ korcsolya és bob pálya!

És még valami: hogy az Apukákról se feledkezzünk meg: bortúrák, pincelátogatások kimeríthetetlen lehetősége adott a környéken.

S miért pont BényaLak ház és Legyesbénye kisfalu a sok zempléni élhetőségből?

Miért pont BényeLak?!

Talán a legfontosabb a ház családhoz arányos mérete, a szépen ápolt kert és nagy füves rész a szabadban játszásra, futkározásra akár gyerkőcöknek, akár kutyusoknak,  avagy baráti társaságoknak piknikezésre . A Lak gyerek -, kutyabarát és grill eszközökkel, kerti bútorokkal felszerelt. S hát a mai anyagias világban oly meghatározó tényező a Lak megfizethetősége.

- S miért pont Legyesbénye zempléni kisfalu?!

Először is földrajzi adottsága, mivel a zempléni régióban Szerencs – Legyesbénye vonala egyben Tokaj – Hegyalja kapuja. Ennek a földrajzi mérföldkőnek állít mementót az Európában is egyedinek számító szabadtéri kőkönyvtár és szoborpark, (mely egyben a falu határában húzódó ősi Mária zarándokút egyik állmása is), méltatva a tokaji – hegyaljai borvidék és benne Legyesbénye kisfalunk értékét.

Mint minden híres tokaj - hegyaljai faluban így Legyesbényén is élvezhetjük a tokaji borok egyedi zamatát. A BényaLak mögötti Fuló - hegyen, a Barna szőlő dűlőben, 5 perc andalgásra a MONTIUM pincészet várja a látogatókat.

S ha már a Barna szőlő dűlőben járunk, ne hagyjuk ki a Fuló- hegy déli leejtőjén található legendás Barna barlangot, mely sok-sok millió évvel ezelőtti vulkánikus tevékenység során keletkezett, és számos helyi legenda tárgya … ide menekültek a helyi lakosok a 1241-es tatárjáráskor , ... avagy hogy valaha alagút kötötte össze a szerencsi Rákóczi várral” …

Korábban említettem, hogy 1000 éves a kisfalunk, már a XI. sz.-tól az Aba nemzetség, majd számos más nemesi család (Palaghy, Kelecsényi, Rákóczi, Lorántffy, Zalay) javait gyarapította Benga és Albénye néven.

A Gróf Zalay család és valaha volt kastélyának az emlékét őrzi a helytörténeti múzeum, a könyvtár épületében található monogramos kövek, a család birtokán található egykori fűvész kert még megmaradt, természetvédelmi oltalom alatt lévő platánfái, s a család kriptája a festői kilátású katolikus temetőben.

A község élni akarását és gyarapodását dicséri a Tokaj Világörökség Projekt keretében létrehozott közösségi borház, melyben Pipamúzeum található (több mint 300 darabos tárlattal, benne Deák Ferenc, Kossuth Lajos és Ferencz József császár pipájával),itáliai középkori Fekete Madonna festmény (zarándokhellyé teve Legyesbényét minden júniusi búcsúban), és Modern művészeti galéria.


BényeLak – zöldorom a zempléni vidék bájával várja a kikapcsolódni vágyókat !

További infó itt:

Mi a története BényeLak kisfalunak: 

https://benyelak.webnode.hu/betekintes-legyesbenye-multjaba/

Milyen látnivalók vannak BényeLak kisfaluban, Legyesbényén: 

https://benyelak.webnode.hu/helyi-program-szolgaltatasok/

Látnivalók BényeLak zempléni vidékén:

https://benyelak.webnode.hu/latnivalok/

5 perc andalgásra a Montium Pincészet:

https://benyelak.webnode.hu/news/montium-borok-pinceszet/

 

Legyesbénye borház - pipamúzeum, zarándokok Fekete Madonna képe, modern művészeti galéria

2016.07.23 20:01

Tarcal kirándulás - június

2016.07.23 19:19

Juhászné Dobsonyi Nóra és családja júniusi élménybeszámolója

2016.06.12 19:07

https://csaladhalo.hu/ és BényeLak 
közös, tavaszi NYEREMÉNYJÁTÉK nyertese 
Juhászné Dobsonyi Nóra és családja (Dunakesziről) júniusban ellátogatott BényeLakra, és kedves soraikat alábbiakban olvashatjuk!
Szeretettel várjuk vissza őket és minden kedves nagycsaládost BényeLakba!

"A FB családháló játékában nagycsaládosként nyertünk 2 éjszakás hétvégét a csodás BényeLak Zöld Orom vendégházba. A fiúk nagyokat futkároztak a kertben, a friss levegőn. És mivel kis záporeső is volt, sok-sok csigát gyűjtöttek. Másnap ellátogattunk a Szerencsi Rákóczi várba, ahol igazi lovagnak érezték magukat a lurkók. Köszönjük szépen Anita Mária Hornyák és Ilonka (házi)néninek a segítőkészségét. Maximálisan ajánljuk kisgyerekes családoknak. A mi legkisebbünk is csak 11 hónapos. Juhászné Dobsonyi Nóra Dunakesziről"

 

https://csaladhalo.hu/ és BényeLak közös NYEREMÉNYJÁTÉK eredményhirdedés

2016.03.18 21:52

https://csaladhalo.hu/ és BényeLak közös NYEREMÉNYJÁTÉKA:
https://csaladhalo.hu/cikk/szinek/szuper-lehetoseg-csaladodnak-tavaszi-szunetre-hosszu-hetvegere-benyelak-zoldorom
2016. március 14. (hétfő) 12 órakor befejeződött.

A BényeLak kikapcsolodás 2 ingyen éjszaka szerencsés nyertesei: 
Juhászné Dobsonyi Nóra és családja Dunakesziről.
Gratulálunk!
S júniusban várjuk pár soros élménybeszámolójukat, melyet itt közzé teszünk!

Minden kedves olvasónak és játékosnak köszönjük az aktív részvételt a nyereményjátékban!
Hornyák Mária Anita

 

 

 

Újra Családháló nyereményjáték 2016 tavasz

2016.02.29 22:27

Újra Családháló nyereményjáték 2016 tavasz

Minden kedves sok gyermekes családot szeretettel vár a BényeLak – zöldorom vendégház Tokaj – Hegyalján ingyenes 2 éjszakás kikapcsolódásra! Nyerjétek meg a lehetőséget és pihenjetek szeretteitekkel!


A játékban úgy vehettek részt, ha figyelmesen elolvassátok az alábbi cikket (https://csaladhalo.hu/cikk/szinek/szuper-lehetoseg-csaladodnak-tavaszi-szunetre-hosszu-hetvegere-benyelak-zoldorom) és válaszoltok öt, BényeLakkal kapcsolatos kérdésre.

Az alábbi kérdésekre 2016. március 14. (hétfő) 12 óráig várjuk a helyes válaszokat a teljes nevetek és elérhetőségeitek megjelölésével a jatek@csaladhalo.hu e-mailcímre.

Íme a kérdések:

1. Hol találhatóak bővebb információk a BényeLak-ról?

2 Magyarország mely tájegységen található BényeLak és mi a pontos címe?

3. Hány személy (felnőtt / gyermek / kisbaba) befogadására alkalmas a ház?

4. Mely pincészet található 5 percre BényeLak-tól?

5. Soroljatok fel ötöt a környéken lévő látnivalókból!


A helyes válaszadók között a Családháló kisorsolja a nyertest és őt e-mailban értesíti.

Az ingyenes 2 éjszakás kikapcsolódás* felhasználásának időpontja megegyezés tárgya a BényeLak tulajdonosával, Hornyák Mária Anitával, de legkésőbb 2016. június 12-vel bezárólag szükséges felhasználni.

A játékban való részvétel feltétele, hogy a szerencsés nyertes család a kikapcsolódását követő 4 héten belül egy rövid élménybeszámolót ír, amelyet egy, a helyszínen vagy bárhol a hétvégi kikapcsolódás során készült családi fotóval egyetemben elküldenek BényeLak tulajdonosának, aki a képet és a beszámolót az alábbi 2 helyen megjelentetheti + a családháló.hu oldalon:

https://benyelak.webnode.hu/blog/
https://www.facebook.com/groups/benyelak.webnode.hu/ 

A nyereményjátékkal kapcsolatos változtatás jogát a Családháló és a tulajdonos fenntartja.

BényeLak 2 vagy 4 felnőtt és 4 vagy 2 gyermek és 1 kisbaba részére biztosít ágyat.

* a következő időpontok között nem lehetséges a „2 éjszakás ingyenes kikapcsolódás” felhasználása: 2016. március 11. -18., március 24.-29., 2016. április 28. - május 3., 2016. május 13.-17.


Hamarosan itt a tavasz és a TAVASZI SZÜNET, HOSSZÚ HÉTVÉGÉK ideje!

Szeretettel vár minden kedves családot a BényeLak- zöldorom vendégház, Tokaj - Hegyalján! 

Kényelmes ház, nagy udvarral akár 6 fős, kisbabás családok részére is!

Közeli tiszta természet, friss vidéki levegő, állatsimogató és kislovarda, termálfürdő, Rákóczi vár és a híres tokaji borok.

BényeLak cím: Legyesbénye, 3904 Kossuth u. 22.

www.benyelak-webnode.huhttps://www.facebook.com/groups/benyelak.webnode.hu/

FB: Anita Mária Hornyák, anitamariahornyak@gmail.com, 06-30-373-3962

 

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>